Parkeringshus Malmö - Mobilia
Sök och hitta i Mobilia

Parkeringshus Malmö

Att ta sig till oss är enkelt, vare sig du åker buss, kommer med bil eller cyklar. Vi ligger mitt i Malmö med busshållplatser precis utanför och erbjuder gratis bil- och cykelparkering.

Hitta & Parkera

Vi underlättar din shopping med 1300 parkeringsplatser både inne och ute, utan bommar eller krångel. Det är kostadsfritt att parkera 2 h /dygn på markparkering och 5 h /dygn i P-hus och garage. Efter de fria timmarna tillkommer en avgift på 10 kr per påbörjad halvtimme.

Det är ett enkelt parkeringssystem där kameror läser av bilens registreringsnummer vid in- och utfart. Din parkering startar automatiskt när du åker in på någon av våra p-hus eller garage och avslutas när du åker ut igen. Du behöver inte tänka på p-skiva, biljett, bom eller liknande och framförallt behöver du inte oroa dig för kontrollavgifter.

Här kan du läsa mer om parkeringssystemet

Våra P-hus har öppet 

Södra P-huset
Mån-sön kl.06.00-21.30

Centrumhuset och garage
Mån-sön kl. 06.00-00.00

LEDIGA PARKERINGSPLATSER JUST NU

353 av 378 Centrumgaraget
254 av 258 Centrumgaraget plan 4-5
0 av 202 Norra Utomhus
168 av 170 Södra Garaget
189 av 191 Södra Garaget plan 4-5

Klicka på kartan för att komma till Google Mapsblobid0.jpg

Cykel

Du kan cykla till Mobilia från alla delar av centrala Malmö på max 20 min. Vi har totalt 700 cykelparkeringar som både är säkra och nära till alla ingångar. Det är både smidigt och miljövänligt att cykla!

Buss

Att ta sig till Mobilia med buss är enkelt och miljösmart. Vi ligger mitt i Malmö ett stenkast från Södervärn som är en av Malmös största busshållplats.

FRÅN STATION TRIANGELN eller SÖDERVÄRN - Ta buss 7, 8 eller 34 från Triangeln och hoppa av vid Malmö Mobilia

FRÅN CENTRALSTATIONEN Ta buss 7 eller 8 och hoppa av vid Malmö Mobilia

REGIONALBUSS

Regionbuss 146 till Malmö Mobilia Vellinge

Regionbuss 100 till Malmö Mobilia

KØBENHAVN Linie 999 fra Hovedbanegården. Bussen stopper udenfor på Per Albin Hanssons väg Mobilia. Tog til Triangeln, tage bus 8 eller 7 direkte til Mobilia Trelleborg

Bil

Det finns olika vägar till Mobilia när du kommer med bil. FRÅN NORR E6AN & E22AN: Följ E6:an söderut mot Limhamn. Ta höger i rondell där Trelleborg skyltas vänster. Första trafikljusen, korsning Trelleborgsvägen/Stadiongatan. FRÅN SÖDER E6AN: Följ E6:an norrut och följ skyltarna mot centrum. Första trafikljusen, korsning Trelleborgsvägen/Stadiongatan. FRÅN SÖDER E65: Följ E65 mot Malmö och inre Ringvägen mot Trelleborg. Ta höger i rondell där Trelleborg skyltas vänster. Första trafikljusen, korsning Trelleborgsvägen/Stadiongatan. KØBENHAVN drej fra ved anden afkørsel efter broen og følg skiltene mod Malmø centrum. Ved det første lyskryds ser du Mobilia på venstre hånd.

MC-Parkering

Parkering anpassad för motorcykel eller mindre fordon finns på södra markparkeringen och P-hus centrumhuset Trelleborgsvägen plan 1-4.

Vi vill gärna hjälpa våra kunder att göra klimatsmarta val när det gäller bilåkande. Därför erbjuder vi fler än 75 platser för laddning av elbilar på Mobilia – så att du kan fylla på batteriet under tiden du besöker oss. Att ladda din elbil hos oss är gratis och laddarna finns på alla plan i våra P-hus och Garage.

Hitta våra elbilsladdare

Garage:
Plan -1, 10 st laddplatser.

P-hus centrumhuset Trelleborgsvägen:
Plan 2, 12 st laddplatser.
Plan 3, 14 st laddplatser.
Plan 4, 12 st ladd platser.
+1 st Tesla laddare, plan 2.

P-hus södra huset Stadiongatan:
Plan 2, 6 st laddplatser.
Plan 3, 11 st laddplatser.
Plan 4, 10 st laddplatser.
+1 st Tesla laddare, plan 2.

Betalningsalternativ för att kunna ladda din bil:

 • Swish 50 kr per laddningstillfälle. När betalning är utförd öppnas laddningen och sedan kan laddning ske tills den avslutas eller längst tills nytt dygn påbörjas.

 • Parkster – 3,50 kr/kWh

OBS! Är parkeringstiden längre än 5 timmar så tillkommer parkeringsavgift via Parkman, som är 10 kr/påbörjad halvtimme. För mer information om Parkman, vänligen besök: https://www.mobilia.se/artiklar/parkman/

Kameraövervakning på Mobilia

Kameraövervakningen på Mobilia hanteras av vår säkerhetsleverantör Securitas. Kamerorna spelar in rörliga bilder från parkeringshus, garage, allmänna ytor, entréer, personalentréer, lastkajer, fasader och takkameror utomhus. På samtliga entréer aviserar vi om att vi utför kameraövervakning med hänvisning till https://www.al.se/kameraovervakning

På ovan länk kan ni läsa mer om hur vi hanterar insamlad data och personuppgifter. Vi har valt att investera i kameraövervakning då vi vill skapa en tryggare plats för oss som har Mobilia som arbetsplats och våra besökare. Kameraövervakningen kan hjälpa oss att förebygga och förhindra incidenter som är negativ art samt att vi kan bistå med hjälp i polisiära ärenden om det krävs.

FAQ Mobilia

1. Vad innebär Autopay-systemet?

Svar: Det är ett enkelt parkeringssystem utan p-skiva, bommar och parkeringsbiljetter. Det fungerar ungefär som trängselskatten, när du åker in på parkeringen registreras ditt registreringsnummer av en kamera och din parkering startar. En annan kamera registrerar när du åker ut ur parkeringsområdet och då avslutas din parkering, om du inte har valt att avsluta din parkering i betalautomaten. Det bästa med systemet är att du aldrig behöver oroa dig för parkeringsböter*. 

2. Vad kostar det att parkera?

Hos oss parkerar du alltid fem timmar fritt i P-hus/garage och två timmar på markparkeringar, oavsett om du flyttar din bil mellan parkeringsytorna i vårt kvarter eller besöker oss fler gånger samma dag. Det är den totala parkeringstiden per dag som räknas. 

 • P-hus & garage - Måndag – Söndag
  I garage och P-hus är det fri parkering 5 timmar per dygn, därefter 10kr per påbörjad halvtimme.
 • Markparkering - Måndag – Söndag
  På markparkering gäller 2 timmar fri parkering per dygn, därefter 10kr på påbörjad halvtimme.

3. Hur betalar jag?

Svar: Det finns 5 olika betalalternativ.

• Betalautomat- Betala med kort i betalautomaten när du lämnar parkeringen. Du har sen 15 minuter på dig att åka ut ur parkeringsområdet.
• Betala i efterhand - Betala i efterhand med kort inom 48 timmar på www.autopay.io 
• Mobil – Ladda ned och starta Linky Parking-appen när du åker in på parkeringen, kamerorna avslutar din parkering i appen per automatik när du kör ut från parkeringen.
• Automatisk betalning - Koppla ditt kort på www.autopay.io så dras parkeringsavgiften per automatik varje gång du parkerar i en Autopay-anläggning.
• Faktura – Om du inte gör något av ovan alternativ skickas en faktura till fordonsägaren. Fakturaavgift på 39 kr tillkommer.

Här hittar du enkelt våra fem betalautomater.

 • Glashuset på norra parkeringen.
 • Plan 1 i centrumhuset vid Willys invändiga entré.
 • Trapphus från P-hus ut mot vårt utomhustorg, bottenplan. 
 • Utanför ICA Malmborgs entré i södra huset.
 • Utomhus på södra parkeringen vid Apoteket.

4. Jag vill betala inom 48 timmar i efterskott med betalkort, hur gör jag?

Svar: Skriv in ditt registreringsnummer på www.autopay.io så får du fram information om de obetalda parkeringarna för din bil inom de senaste 48 timmarna.

Kortbetalningen sker säkert via Nets som är ledande på marknaden inom e-handel och kortbetalningar. Observera att du inte kan betala med bensinkort.

5. Jag vill registrera automatisk betalning med kort, hur fungerar det?

Svar: Du skapar ett konto på www.autopay.io och under ”Mina betalkort” kan du enkelt ansluta ditt kontokort för automatisk debitering. I samband med denna registrering får du möjlighet till automatisk betalning i alla Autopay-anläggningar. Du kan fortfarande avsluta och betala din parkering på plats i betalautomaten. Alla kvitton för köp genom automatisk debitering hittar du också under ”Mina betalkort”.

All kortbetalning samt registrering sker via Nets som är ledande på marknaden inom e-handel och kortbetalning. Du kan endast registrera ett kort och måste verifiera det med Mobilt BankID. Bensinkort fungerar ej. När du registrerar ditt kort reserveras 1kr på ditt konto men debiteras inte, det är gratis att registrera kortet.

6. Hur gör jag om jag stått mindre än 2 h på markparkering eller 5 h i P-hus/garage?

Svar: Då behöver du inte göra något utan kör bara ut från parkeringsområdet som vanligt.

7. Kan jag ladda min el-bil hos er?

Ja, vi har 75 el-laddare på plan 2, 3 och 4 i våra P-hus och garage.

Betalningsalternativ för att kunna ladda din bil:

 • Swish 50 kr per laddningstillfälle. När betalning är utförd öppnas laddningen och sedan kan laddning ske tills den avslutas eller längst tills nytt dygn påbörjas.

 • Parkster – 3,50 kr/kWh

OBS! Är parkeringstiden längre än 5 timmar så tillkommer parkeringsavgift via Parkman, som är 10 kr/påbörjad halvtimme. 

8. Hur kontrollerar jag min parkeringstid?

Svar: Knappa in bilens registreringsnummer på en av våra betalautomater, då får du information om hur många timmar som bilen har stått parkerad och om det eventuellt finns en avgift att betala.

9. Jag har skapat ett konto, men jag vill byta bil.

Svar: Om du byter bil är det viktigt att du tar bort det registreringsnumret från ditt registrerade konto och uppdaterar med ett nytt. Annars kommer du att fortsatt bli debiterad för den bilens parkeringskostnader om du har lagt in ditt kort under ”Mina betalkort”. Byta bil gör du under autopay.io och ”Mina bilar”.

10. Hur fungerar det om jag har en företagsbil?

Svar: Om du har en företagsbil där företaget står för alla dina bilkostnader kan du registrera ditt företagskort på www.autopay.io och alla parkeringsavgifter dras automatiskt från det registrerade kortet varje gång du parkerar på parkeringsområdet.

11. Hur fungerar det om jag hyr en bil på tex. Europcar?

Svar: Om du leasar en bil så faktureras det företag som äger bilen, de i sin tur brukar debitera den som hyrt bilen. Besöker du parkeringsområdet med hyrbil kan du betala avgiften direkt i betalautomaten, eller betala din avgift online inom 48 timmar på www.autopay.io

12. Hur mycket är fakturaavgiften på?

Svar: 39kr.

13. Vad tar kameran bild på?

Svar: Kameran tar bara bild på registreringsnumret, ingenting runtomkring. Vi följer GDPR.

14. Vad säger GDPR?

Svar: Tillstånd för kameraövervakning behövs ej. Bilder sparas endast i 90 dagar för de kunder som faktureras men tas bort direkt när du betalat din parkeringsavgift.

15. Hur fungerar registreringen?

Svar: När du kör in och ut ur parkeringsområdet läser kamerorna av din bils registreringsnummer och mäter av hur länge du har varit inne i parkeringsområdet. Om du knappar in ditt registreringsnummer i betalautomaten kan du se hur länge du har stått parkerad och vilket belopp du har att betala.

16. Om jag kör någon annans bil, vem får fakturan?

Svar: Fakturan skickas till fordonets ägare.

17. Hur fungerar det med utländskregistrerade bilar?

Svar: Beroende på vilket land bilen kommer ifrån kan vi skicka faktura till bilens ägare, bäst är att betala i betalautomaten.

18. Jag kör motorcykel, behöver jag betala för parkeringen?

Svar: Alla registreringsnummer som blir avlästa får betala parkering inklusive motorcyklar och mopeder. Det sitter kameror som läser av även bakskylten om det bara finns en nummerskylt bak.

19. Jag glömde ta kvitto i betalautomaten, vart kan jag vända mig om jag behöver det i efterhand?

Svar: Behöver du kvitto i efterhand får ni kontakta vår parkeringsleverantör Parkman på info@parkman.nu, eller 08-734 90 00, har du ett konto i www.autopay.io finns alla kvitton där.

20. Finns AUTOPAY på fler ställen i Sverige?

Svar: Absolut, AUTOPAY finns i Stockholm i bland annat Liljeholmen Galleria, Täby Centrum, Nacka Forum, Westfield Mall of Scandinavia, Kista Galleria, Kista Science Tower, Solna C, Sollentuna Centrum, Göteborg, Nordstan och Kongahälla men även i Norrköping och Karlstad.

21. Vilka öppettider har vår P-hus och garage?

Södra P-huset
Mån-sön kl.06.00-21.30

Centrumhuset och garage
Mån-sön kl. 06.00-00.00

22. PARKERINGSFRÅGOR?

Kontakta kundtjänst på info@parkman.nu eller ring 08-734 90 00.

 

*Kontrollavgift (p-böter) kan fortfarande skrivas ut om parkering avsedd för rörelsehindrade nyttjas utan tillstånd, om parkering sker i lastzon eller annan plats icke avsedd för parkering.

**Hos oss parkerar du alltid fem timmar fritt i P-hus/garage och två timmar på markparkeringar, oavsett om du flyttar din bil mellan parkeringsytorna i vårt kvarter eller besöker oss fler gånger samma dag. Det är den totala parkeringstiden per dag som räknas.